Verslag Kevelaer 2021

Verslagje Bedevaart Kevelaer 2021

Na de lange loc down, was de georganiseerde bedevaart naar Kevelaer een verademing.

Met in achtneming van enkele extra maatregelen, reed de volle bus rechtstreeks naar Kevelaer. Onderweg werd verteld over de geschiedenis van het stadje en baden we de rozenkrans voor Maria de Troosters van de Bedroefden. Voor we het wisten waren we in Duitsland.  Na een kopje koffie,  stelden we ons op voor de feestelijke intocht, door de versierde hoofdstraat. De heilige mis werd in de buitenkapel Pax Christi gevierd. Het was een waar feest.  Mgr. Hoogeboom was hoofdcelebrant, geassisteerd door 4 priesters, 2 diakens, een acoliet samen met de 130 pelgrims. De kerkgangers waren verrast mee te mogen zingen, welke de feestvreugde extra versterkte.

De lunch kon eenieder naar eigen inzicht invullen. We hadden geboft met droog weer. Er was nog even tijd om een terrasje op te zoeken of een winkeltje binnen te gaan.

’s Middags was er een kort lof en aansluitend werd de kruisweg in het park of in de kapel gebeden.  Voor we het wisten was het tijd om te vertrekken. Het enthousiasme op de terugreis was voor iedereen aanstekelijk. Er werd wat afgelachen in de bus.  Kortom:  een heerlijke dag.
Karin v.d. Helm