Ledenservice

Hulp bij belastingaangifte
Wilt u hulp bij het invullen van uw belasting aangifte dan is dat een van de ledenservice mogelijkheden die KBO Leidsche Rijn u aanbiedt.
KBO-leden vanaf 65 jaar met een inkomen bestaande uit enkel een AOW-uitkering of AOW met een aanvullend pensioen kunnen hun belasting aangifte in laten vullen door een belastinginvuller (HUBA).
Let wel: er wordt een inkomensgrens gehanteerd.
De belastinginvuller (HUBA) komt bij u thuis, of u wordt gevraagd om langs te gaan tijdens een inloopspreekuur. Uiteraard kunt u er op vertrouwen dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met de informatie die u verstrekt!

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de lokale belastingcoördinator van KBO Leidsche Rijn dhr. Lou van Birgelen, tel.: 0348-442026 of per mail

Om gebruik te maken van belasting invulhulp dient u wel KBO lid te zijn. Bent u dat nog niet, dan kunt telefonisch contact opnemen met de ledenadministratie dhr. Henk Mulder, tel.: 030-2764177 of gebruikmaken van het op deze website aanwezige aanmeldformulier

Vrijwillige Ouderenadvisering
De KBO streeft samen met de  PCOB ernaar dat vragen van ouderen om informatie en advies zoveel mogelijk met een onafhankelijk advies beantwoord kunnen worden. Die informatie wordt vooral gegeven door de speciaal opgeleide ouderenadviseur in uw afdeling.

Leden van de KBO Leidsche Rijn kunnen van deze ledenservice gebruikmaken.
Leden in Harmelen kunnen gebruikmaken van de plaatselijk welzijnsorganisatie in Harmelen, telefoonnummer 0348-42 22 01, maar kunnen ook bellen met Mevr. M Spermon. tel. 030-677 22 07
of e-mailen, e-mail: 

Met o.a. de onderstaande vragen kunt u bij de ouderenadviseur terecht:
•   Hoe kom ik in aanmerking voor een woningaanpassing?
•   Wie helpt mij met het invullen van formulieren?
•   Heb ik recht op Huurtoeslag of Zorgtoeslag?
•   Wat kan de Thuiszorg voor mij betekenen?
•   Bij wie moet ik zijn voor kleine klusjes in huis?
•   Wat voor activiteiten zijn er in mijn gemeente?
•   Kom ik in aanmerking voor een aanleunwoning?
•   Een ouderenadviseur wil u ook graag helpen met vragen over pensioenen, AWBZ, financiële problemen of bijstand.

Heeft u een vraag of heeft u advies nodig, neem dan contact op met de ouderenadviseur. Niet uitstellen maar meteen doen. De adviseur neemt dan contact met u op en zal samen met u oplossingen gaan aandragen, maar niet de regie van u overnemen. U neemt zelf de beslissingen. Bent U nog geen lid en wilt u wel lid worden neem dan contact op met onze ledenadministratie, tel.: 030-276 41 77

Ziektekostenverzekering
De leden van de KBO kunnen gebruikmaken van de collectieve ziektekostenverzekering van het Zilveren Kruis. Unie KBO en Zilveren Kruis werken samen voor de beste zorg voor u en uw gezin. Daardoor krijgt u een uitstekende zorgverzekering met uitgebreide vergoedingen. U heeft meer voordeel: u krijgt een collectiviteitskorting van 3 % op de basisverzekering m.i.v. 2020 en tot 10% op uw aanvullende verzekering en tandartsverzekering.

Alle voordelen op een rij:
3% korting op de basisverzekering
10% korting op de aanvullende verzekeringen
10% korting op de tandartsverzekeringen
25% korting op het pakket Extra Vitaal
Gratis Extra Aanvullend KBO-PCOB-pakket *

* alleen bij het afsluiten van een aanvullende verzekering van minstens één ster,
dus niet bij alleen een aanvullende tandartsverzekering.

Gratis voordelen van het ‘Extra Aanvullend KBO-PCOB-pakket’:
Hulp van de zorgcoaches van Zilveren Kruis
Zes behandelingen fysiotherapie
Extra hulp aan huis na ziekenhuisopname
€ 250 extra vergoeding boven op de sterk verruimde mantelzorgregeling vanaf twee sterren
€ 35 vergoeding voor een verplichte rijbewijskeuring
€ 20 tegemoetkoming in het KBO- of PCOB-lidmaatschap tijdens het eerste verzekeringsjaar. Dit geldt alleen voor nieuwe collectieve verzekerden, dus niet voor de instromers uit het PCOB-collectief.

Wilt een ziektekostenverzekering afsluiten en gebruikmaken van de KBO voordelen dan dient u eerst lid te worden van een KBO afdeling. Bent u woonachtig in de regio Leidsche Rijn dan kunt u contact opnemen, voor het lidmaatschap, met de ledenadministratie, tel.: 030-677 36 60.
Voor het afsluiten van de verzekering dient u zelf contact op te nemen met het Zilveren Kruis. Tel.: 071-751 00 56 (lokaal tarief) Op werkdagen van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.00 uur tot 14.00 uur.

Rijbewijskeuring
Waar vindt u in de provincie Utrecht een keuringsarts voor uw rijbewijskeuring? Een rijbewijs moet telkens na tien jaar worden vernieuwd; vanaf 75 jaar is deze termijn vijf jaar. Op enkele uitzonderingen na, is het rijbewijs geldig tot de eerste dag van de maand die volgt op uw 75e verjaardag. Daarna is een verklaring nodig van een arts (bij voorkeur een andere arts dan uw huisarts). De kosten van een verklaring variëren in prijs van ongeveer € 30,- tot zo’n € 75,-. Het landelijke maximumtarief is vastgesteld op een bedrag van € 76,35. Er zijn diverse instanties betrokken bij het verlengen van uw rijbewijs. Houd daarom rekening met een procedure die enige tijd in beslag kan nemen. Wij adviseren u om een half jaar voordat uw rijbewijs verloopt uw aanvraag in gang te zetten.

Als u lid bent van de KBO kunt u zich tegen een lager tarief laten keuren (gemiddeld € 25,-/ €35,-) bij een officieel geregistreerde arts. Onderstaand een overzicht van huisartsen in de provincie Utrecht die, op vertoon van uw lidmaatschapspasje, rijbewijskeuringen tegen een gereduceerd tarief uitvoeren: Voor Leidsche Rijn is dit:

Te Utrecht: Mw. Dr. J.H. van de Berg  tel. 030 289 27 55
Sinds enige tijd kunt u ook via Bureau Regelzorg een keuring laten uitvoeren. Dit bureau biedt op bepaalde tijden door het gehele land mogelijkheid een arts te bezoeken tegen het tarief van €35,-.

U kunt Bureau Regelzorg bereiken onder tel. nr: 0251 205490 of bel met de Landelijke afspraken lijn tel. 088 232 33 00 of kijk op  www.regelzorg.nl.

KBO_PCOB voordeel
Sinds 2014 is de online winkel van de Unie KBO geopend! Vol scherp geprijsde producten, interessante kortingen, leuke uitjes en gratis cadeaus. En alleen voor KBO-leden!
Klantenservice

De website www.kbo-pcob-voordeel.nl  is 24 uur per dag en zeven dagen in de week geopend. Geen internet? Geen probleem!
e-mail:
Of bel met KBO-PCOB voordeel via 085-486 33 64 op maandag tot en met vrijdag van 9-17 uur.

KBO geeft U  energie! Waarom?

1e U krijgt stroom en gas tegen inkoopprijs
2e Inkooptarieven, overstappen niet meer nodig
3e Geen lokkertjes of tijdelijke actietarieven
4e Groene stroom uit Nederland
5e Persoonlijke service, geen gedoe

Klik op onderstaande foto voor meer informatie

AVG Regels 2018
KBO Leidsche Rijn werkt en beheert persoonsgegevens volgens de AVG regels 2018. Persoonsgegevens worden niet gedeeld met derden. Foto’s en andere persoonsgegevens worden niet opgenomen op de website zonder dat daar toestemming voor is gegeven door de betrokkenen. Foto’s en andere persoonsgegevens die met toestemming zijn geplaatst worden op verzoek van de betrokkenen direct verwijderd.